Almanya’da çalıştığı şirketteki 8 milyon Euro’yu çalarak kayıplara karışan Yasemin’in Türkiye’deki benzer olayları

Feramuz Erdin yazdı

YASEMİN PLANLI ÇALIŞMIŞ

Almanya’da çalıştığı şirketteki 8 milyon Euro’yu çalarak kayıplara karışan Yasemin’in bu olayı en ince detayına kadar planladığı anlaşılmaktadır. Soygunu, denetimin daha az olduğu tatil günlerine denk gelecek şekilde yapması ve amacını gerçekleştirmek için iş arkadaşlarını cinsel çekiciliğini kullanarak manipüle etmesi bunun en büyük kanıtıdır.

8 milyon Euro nakit paranın Avrupa’dan buharlaştırılarak Türkiye’ye gönderilmesi de yine üzerinde çok çalışılmış bir süreçtir.

Ancak bu paraları sigortalayan şirketlerin de öyle kolay yenilir yutulur cinsten olmadığını bilmek gerekir. Zaten Yasemin’in peşine taktıkları 4 İspanyol dedektif bunun bir göstergesidir. Sıkı bir takip altında olan Yasemin’in er ya da geç kaderi ile yüzleşmesi gerekecektir.

FATİH TERİM VE ARKADAŞLARI 55 MİLYON DOLAR KAPTIRDI

Denizbank gelen ihbar üzerine, şube müdürü Seçil Erzan’ın elden yüksek paralar vererek müştekilerin güvenini kazandığını daha sonra ise 55 milyon dolarlık haksız kazanç elde ettiğini saptamıştı. Bankanın yaptığı açıklamada; 7 Nisan’da bankaya ilk şikâyetin ulaştığını ve bunun üzerine inceleme başlatıldığı, 10 Nisan’da raporun tamamlanarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verildiği ve Seçil Erzan’ın aynı gün gözaltına alındığı belirtildi.

Mevcut belgelerin sahte olduğunu açıklayan Denizbank, “Seçil Erzan tarafından düzenlendiği iddia edilen, mevzuatta karşılığı olmayan, afaki tutarlar içeren, ödeme taahhüdü bulunmayan, ajanda yaprağına ya da düz A4 kâğıda yazılan bir kısım dokümanlardır.” ifadelerini kullandı. Banka tarafından yapılan açıklamada, “Sistem tamamen bankamız ve şubelerimiz dışında kişiler tarafından kurulmuş bir yapılanmadır.” denildi.

Banka müdürü Seçil Erzan, boş dosya kâğıdı üzerine kurduğu paralel sistemle “yüksek kar” vaadiyle aralarında Fatih Terim, kızı Buse Bahçekapılı, damadı Volkan Bahçekapılı, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve çok sayıda iş insanının da aralarında bulunduğu kişilerden tam 55 milyon dolar toplamıştı!

“UYUYAN HESAPLARI” BOŞALTTI

Eskişehir’de bir özel bir bankanın şube müdürlüğünü yapan Ayşe Pelin Üner, banka hesaplarında yapılan incelemenin ardından zimmetine para geçirdiği iddiasıyla gözaltına alındı.
Üner’in, 3 yıl boyunca dokunulmayan ve ‘uyuyan hesap’ olarak adlandırılan, yaşlı ve internet bankacılığını sık kullanmayan müşterileri seçerek, buradaki paraları kendi hesabına para aktardığı ortaya çıktı. Hesaplarda yapılan ilk tespitlere göre yaklaşık 9 milyon lirayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla tutuklandı.

DOLANDIRICILIKTAN ARANIRKEN CİNAYETE KURBAN GİTTİĞİ ORTAYA ÇIKTI

En dramatik olay ise 1988 yılında yaşanmıştı.

Tekstilbank Merter şube müdürü olan Sema Adın, o gün bankaya gitmemişti. Ancak telefonla çalıştığı personeli arayarak, “Şu an dışarda bir müşteri ziyaretindeyim. Az sonra bankaya bir müşterimiz gelecek. Evrakların bulunduğu kasa anahtarı yanımda. Size söylediğim miktarı gelen müşteriye ödeyin. Ben daha sonra işlemi gerçekleştiririm” dedi.

Gerçekleşen bu milyonluk işlemden sonra banka müdüründen bir daha haber alınamadı. Banka müdürü Sema Adın kayıplara karıştı. Dolandırıcılık Bürosu şüphelinin peşine düşmüştü. Ailesinin de nerde olduğu hakkında bir bilgisi yoktu. Bir süre sonra cep telefonu Almanya’dan sinyal vermeye başlayınca yurt dışına kaçtığı düşünüldü. İşin ilginç tarafı, pasaport çıkış kaydı da yoktu.

Aynı esnada bir başka polis birimi olan Gasp Büro, bir çeteyi takip altına almıştı. Dosya olgunlaşıp da çeteye operasyon yapılınca polisleri dahi şok eden o gerçek anlaşıldı: Sema Adın bu çete tarafından kaçırılmış, bankadan para temin etmesi sağlanmış ve daha sonra da tutulduğu depoda işkence edilmişti. Çete en sonunda Adın’ı ayağına taş bağlayarak canlı canlı Marmara Denizi’ne atmıştı.

Soruşturma sonucunda Sema Adın’ın cep telefonunun ise havalimanında çalışan çete üyesi bir polis memuru tarafından yolcu beraberinde Almanya’ya gönderildiği ortaya çıktı. Katiller, Adın’ın çalınan parayla birlikte Almanya’ya kaçtığının düşünülmesini istemişlerdi.

Polis tarafından, aynı çetenin sanatçı Sibel Can’ı fidye amacıyla kaçırmak üzere plan yaptığı ortaya çıkarılmıştı.

patronlardunyasi.com

İLGİLİ HABERLER:

https://www.patronlardunyasi.com/haber/almanya-daki-is-yerinden-8-milyon-euro-calarak-turkiye-ye-gelen-yasemin-gundogan-in-izini-ispanyol-dedektifler-suruyor/289972

https://www.patronlardunyasi.com/haber/almanya-da-calistigi-sirketten-230-milyon-lira-alarak-ortadan-kaybolan-yasemin-gundogan-her-yerde-aranirken-cesme-de-tatilde-ortaya-cikti/289793

https://www.patronlardunyasi.com/haber/bremen-kentinde-calistigi-para-tasima-sirketinden-8-milyon-euro-yaklasik-229-milyon-lira-calan-yasemin-gundogan-araniyor/290049

https://www.patronlardunyasi.com/haber/almanya-da-aranan-yasemin-gundogan-bilecik-te-ortaya-cikti/283436

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x